Kesäkuussa päivitetyn rahoituslinjauksen mukaan pk-yritysten Uudenmaan ELY - kehittämisavustus lopetetaankasvua ja kansainvälistymistä tukeviin kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin tarkoitettu ELY-keskuksen kehittämisavustus lopetetaan kansallisen määrärahan loppumisen myötä.

Hämeen ELY-keskus tekee kesän aikana viimeiset rahoituspäätökset käsittelyssä oleviin hakemuksiin. Uutta rahoitusta ei ole tiedossa, eikä ensi vuoden tilanteesta ole löydettävissä myöskään mainintaa.

Uudenmaan yritysten hankkeita ei ole voitu tukea Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, joten käytössä ollut kansallinen rahoitus on jo kuivunut kokoon. Kansallinen määräraha budjetoidaan vuosittain ja tälle vuodelle määrärahaa oli käytettävissä noin 1,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2015 Uudenmaan ELY-keskuksesta myönnettiin yritysten kehittämisavustusta noin 5,5 miljoonan euron edestä. Eli eipä ihme, jos tämän vuoden budjetti on loppuun kulutettu jo kesällä.

ELY-keskuksien kehittämisavustuksen suosio on viime aikoina laskenut mitä luultavimmin haastavan hakuprosessin ja kiristyneiden rahoitusehtojen myötä. Vaikka ELY-keskuksen rahahanat ovat kiinni tältä erää, he jatkavat pk-yritysten kasvun tukemista erilaisten konsultointi- ja koulutuspalvelujen avulla.

Kehittämisavustukselle vaihtoehtoja tarjoaa Team Finland-verkosto

Vaihtoehtona kehittämisavustukselle ELY kannustaa yrityksiä tutkimaan muita rahoitusvaihtoehtoja ja hyödyntämään muun muassa Team Finland – verkoston palveluita. Team Finland – verkosto edistää  suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla ja kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut (esim. Tekes, Finnvera, Finpro). Kyseinen verkostohan on erinomainen kansainvälisen kasvun vauhdittamiseen viidakkomaisuudestaan huolimatta. Aiemmin kirjoitimme siitä, kuinka sekavaksi koettu Team Finland tulee muuttumaan Business Finland-organisaatioksi.

 

Etsitkö korvaajaa ELYn kehittämisavustukselle? 

Kerro meille hieman yrityksestäsi, niin me autamme löytämään sopivan rahoitusinstrumentin.

 

 

Uudenmaan ELY-keskuksen kehittämisavustus lopetetaan