Innovaatiorahotus ja Tekes
Innovaatiorahoitus jaetaan pääsääntöisesti Tekesin kautta, mutta muitakin mahdollisuuksia on tarjolla.

Innovaatiorahoituksesta puhuttaessa viitataan usein Innovaatiorahoituskeskus Tekesin tarjoamiin rahoituspalveluihin. Vaikka Tekes onkin tällä hetkellä merkittävin innovaatiotoimintaan keskittynyt kotimainen rahoittaja, on hyvä muistaa, että rahoitusta voi projektista riippuen löytyä myös Ely-keskuksista, Finnpartnershipiltä tai Nopefilta. Ja jos uskallusta ja rahkeita riittää, niin myös EU:n ohjelmista löytyy paljon mahdollisuuksia.

Mutta, koska Tekes on kotimaassa lähes synonyymi innovaatiorahoitukselle, niin tässä olisi lyhyt täsmäkatsaus Tekesin avustusmuotoiseen rahoitukseen, jolla ensikertalainen pääsee hyvin alkuun. Kun sopivalta kuulostava rahoitusohjelma löytyy, niin lisätietoja löydät suoraan alla linkistä. Jos itsenäinen opiskelu ei nappaa, niin me kyllä autamme löytämään soveltuvimman rahoituslähteen innovaatiollesi.

Innovaatiorahoitus ja Tekesin palvelut

Innovaatioseteli

Innovaatioseteli soveltuu vain ostopalveluihin, mutta sen rahoitus kattaa ostettavan palvelun kokonaisuudessaan. Vaikka myöntämiskriteerit kiristyivät vuoden 2017 alussa, on kyseessä edelleen helpoin ja kevyin innovaatiorahoituksen muoto. Setelin hakeminen onnistuu hyvin lyhyellä sähköisellä hakemuksella ja päätöksen saa viikkojen sisään.

⇒ Tutustu innovaatioseteleillä rahoitettavaan innovaatiotoimintaan ja hakukriteereihin

Tekesin innovaatiorahoitus startupeille

Tempo-rahoitus on räätälöity Startuppien tarpeeseen, jotka tähtäävät myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Rahoituksella voidaan testa konseptin/idean toimivuutta, toteuttaa nopeita proto-projekteja sekä kerätä asiakaspalautetta.

Tutustu nuorten yritysten Tempo-rahoituksella rahoitettaviin projekteihin

Tekesin innovaatiorahoitus yli 5-vuotiaille yrityksille

Kiito-rahoitus on kohdennettu kansainvälistymiseen, mutta projekteihin on mahdollista sisällyttää myös innovaatiotyötä. Into-rahoituksen juuret ovat puolestaan puhtaammin innovaatioiden rahoituksessa, sillä avustuksella rahoitetaan innovaatio-osaamisen hankkimista yrityksen ulkopuolelta.

Tutustu kansainvälistymiseen kohdistettuun Kiito-rahoitukseen

Tutustu Into-rahoituspalveluun, jolla tuetaan innovaatiotoimintaa

 

Kiinnostaako innovaatiorahoitus? 

Kerro meille kehittämistarpeestasi, niin me kerromme millaisia rahoituspalveluita voit hyödyntää.

 
 
 

Innovaatiorahoitus ja Tekesin palvelut kulkevat käsikädessä