Tredean innovaatioseteli on rullannut Tekesin vastaavan rinnalla jo viime vuodesta lähtien. Vaikka Tredean innovaatioseteli on ensisijaisesti kohdennettu Tampereen seudulle, voi hakija olla myös muualta Suomesta. Tekesin ja Tredean innovaatiosetelit eivät poissulje toisiaan, vaan molempia voi hakea samaan aikaan kunhan ehdot täyttyvät. Tekesin innovaatioseteli on palannut kesälomaltaan 7.8. ja Tredean innovaatioseteli on haettavissa 4.9. alkaen.

tredean innovaatioseteliInnovaatiosetelin tarkoitus on kannustaa yrityksiä käyttämään innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluja. Setelillä ostettavan palvelun on joko tuettava yrityksen kasvua, kansainvälistä liiketoimintaa tai olla merkittävä avaus uuteen.  Toisin kuin Tekes, Tredea on selkeästi määrittänyt kehitettävät liiketoimintalueet, joille innovaatioseteli voidaan myöntää:

-älykäs liikkuminen ja liikkuminen palveluna
-hyvinvointi- ja terveysteknologia,
-teollisuuden uudistuminen
-Internet of Things
-muut älykkään kaupungin kehittämiseen tarjottavat ratkaisut.

Tredean Innovaatiosetelillä voidaan tukea esimerkiksi, kansainvälistymistä tukevia palveluja tai demojen ja protojen valmistelua ja toteutusta. Innovaatioseteliä ei voi käyttää yleisiin markkinointi- tai viestintätoimenpiteisiin kuten uusien verkkosivujen rakentamiseen.

Innovaatiosetelin parhaimpia puolia on sen yritysten välistä yhteistyötä edistävä aspekti. Sen sijaan, että yritys punnertaisi yksin kehitystoimintaa eteenpäin, palkkaa se asiantuntevan toimijan, jonka erityisosaaminen vauhdittaa ja parantaa prosessia, jolloin molemmat osapuolet hyötyvät, niin ajallisesti kuin rahallisesti.

Innovaatiosetelillä hankittavan palvelun tulee olla käyttäjäyritykselle merkittävä avaus tai askel uuteen ja sen tulee tukea yrityksen digitalisaatiota. - Yritystampere.fi

Kuinka paljon?

Tredean innovaatioseteli voi olla yrityksen tarpeen mukaan 500-5000€.  Vuodelle 2017 Innovaatioseteliin oli budjetoitu 400 000 euroa, ja tästä paketista on nyt syksyllä haettavissa vielä 255 000€. Syksyn haku aukeaa 4.9.2017. Maksimimäärässään tämä tarkoittaisi 51 innovaatioseteliä. Innovaatioseteli on luonteeltaan 100% tukea, eli omavastuuta tässä ei ole.  Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Tredean innovaatioseteliä voi käyttää enemmänkin kuin kerran, mutta kuitenkin niin, että maksimisumma on 5000€/yritys. On huomioitava, että tuki on osa Euroopan komission määrittelemää de minimis -avustusta, jota yritys voi saada enintään 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana.

Tähtäimessä Tredean innovaatioseteli, miten sitä haetaan?

Molempien innovaatioseteleiden hakemisesta on kerrottu tarkemmin täällä, mutta kerrataan askeleet Tredean innovaatioseteliin lyhyesti:

1. Ensimmäisenä kannattaa hahmottaa oma kehitystarve ja määrittää kuinka hyvin se sopii Tredean ehtoihin.

2. Tutustu palvelualustaan rekisteröityneisiin palveluntarjoajiin. Palveluntuottajien tarjonta esitellään Innovaatiosetelin käyttöön sopivina tuotekortteina. Saat itse valita projektiisi sopivan palveluntarjojan ja tuotteen. Ota yhteyttä palveluntarjoajaan ja keskustele tarpeestasi.

3. Innovaatioseteliä haetaan digitaalisessa setelijärjestelmässä, jonne hakijayrityksen tulee kirjautua. Kirjautuminen tapahtuu samasta osoitteesta kuin mistä voit selata rekisteröityneitä palveluntarjoajia. Järjestelmässä tarkistetaan tuen saamisen ehdot mm. De minikseen liittyen.

4. Päätöksen tultua voitte aloittaa työskentelyn projektin puitteissa. Projektin lopussa palveluntarjoaja kuittaa tehdyn palvelun ja käyttäjäyrityksen hyväksynnän jälkeen myönnetty innovaatioseteli tilitetään palveluntarjoajalle

 

Haluatko varmistaa sopiiko Innovaatioseteli sinun yrityksellesi? 

Kerro meille hieman yrityksestäsi, niin me autamme sinua Innovaatiosetelin hakemisessa

 

 

Tredean Innovaatioseteli haettavissa 4.9. alkaen – jaossa 255 000€