Edellisen kerran Tekes muokkasi rahoituspalveluidensa sisältöjä vuoden vaihteen jälkeen ja tämän myllerryksen tuoksinnassa Team Finland Explorer rahoitus teki paluun Tekesin palvelutarjontaan. Paluun seurauksena innovaatiosetelistä karsittiin mahdollisuus hyödyntää sitä markkinaselvitysten teettämiseen. Explorer -rahoituksen toivotaankin siis nyt nappavaan niin sanotusti "markkinatutkimusten palvelusetelin" roolin.

Mihin Team Finland Explorer rahoitusta voi käyttää?

To keep it simple: Kansainvälisten markkinoiden selvittämiseen

Avustuksen suuruus: Kyseessä on avustusmuotoinen rahoitus, joka on suuruudeltaa 5000 - 10 000 euroa

Avustuksen tukiprosentti: 50%, eli yrityksen pitää laittaa toinen puolikas omasta taskustaan

Projektin kokonaisubudjetti: 10 000 € - 20 000 €

Team Finland Explorer auttaa kv-markkinoiden selvityksessä
Uudella rahoituksella voi kartoittaa kansainvälisiä markkinoita

Team Finland Explorer rahoituksella yritys voi siis hankkia uutta tietoa tai osaamista, joka jouduttaa yrityksen etenemistä kansainvälisille markkinoille. Rahoitus on tarkoitettu ainoastaan yrityksen ulkopuolelta ostettaviin  asiantuntijapalveluihin, eli tämän rahoituksen piiriin ei voi sisällyttää esim. palkkakuluja.

Tässä vielä hieman konkreettisia esimerkkejä siitä mihin rahoitusta voi käyttää:

-Kansainvälistymissuunnitelman ja -strategian laatiminen

-Viranomaisvaatimusten selvittäminen kohdemaassa

-Analyysit markkinatilanteesta, mm. kilpailijaselvitykset

-Potentiaalisten kumppanien shortlistaus

Team Finland Explorer on Kiito-rahoituksen ketterä pikkuveli

Oman näkemykseni mukaan Team Finland Explorer on Kiito-rahoituksen supistettu ja kevyempi muoto, jossa päätöksen teko on isoveljeään joutuisampaa. Avain kuin Explorer-rahoitus, myös Kiito-rahoitus soveltuu vientimarkkinoiden tarkasteluun, mutta vaatii haettaessa huomattavasti enemmän työtä projektin suunnitteluvaiheessa - erityisesti projektisuunnitelman tekemisessä

Suurimpana erona ja etuna on rahoitettavan projektin koko, joka Kiito-rahoituksessa voi kohota 200 000 euroon. Tämän lisäksi Kiito-projekteihin voi ostopalveluiden lisäksi sisällyttää myös yrityksen omia palkkoja.

Kumpi sinulle soveltuu paremmin?

Jos haet nopeaa ja pienimuotoista selvitystä kohdemarkkinasta, niin Explorer rahoitus voisi olla se parempi vaihtoehto, Mikäli taasen olet valmistelemassa suurempaa kv-projektia, johon myös yrityksen omat henkilöstöresurssit ovat osallistumassa, niin Kiito-rahoitus on erittäin varteen otettava vaihtoehto.

Me Excedealla voimme auttaa yritystäsi saavuttamaan tähtäimessäsi olevat kansainväliset markkinat. Meiltä saat yhdeltä luukulta apua sekä rahoituksen hakemiseen että kansainväliseen kasvuun. Laita meille hieman infoa yrityksesi tarpeesta, niin otamme yhteyttä seuraavan arkipäivän aikana.

 

 

Team Finland Explorer -rahoitus soveltuu kansainvälisten markkinoiden tarkasteluun

Leave a Reply