yritystuki uudistus 2017Huomio, huomio yritystukiin on taas tulossa muutoksia - ja mitä todennäköisimmin leikkauspainotteisesti. Työ ja elinkeinoministeriön tiedotteesta käy ilmi, että valtioneuvosto on kasannut työryhmän, joka alkaa laatimaan suunnitelmaa ja askelmerkkejä nykyisen tukijärjestelmän kehittämiseksi. 

Uudistuksilla haetaan selkeyttä nykyiseen järjestelmään sekä pyritään saamaan tukijärjestelmä edistämään entistä vahvemmin yritysten uudistumista ja kehittymistä. Kuulostaa siis siltä, että ns. uudistavat tuet, kuten innovaatiorahoitus, olisi saamassa enemmän painoarvoa säilyttävien tukien kustannuksella.

 

Yritystuki uudistus toimeenpannaan vuonna 2019

Työryhmä toteuttaa uudistusehdotuksensa kaksivaiheisena. 15.12.2017 mennessä työryhmä tekee esityksen supistettavista tuista ja tähän esitykseen pohjautuen kakkosvaiheessa pureudutaan siihen miten uudelleen kohdistamisella voidaan kehittää tukijärjestelmää.

Työryhmän uudistukset on tarkoitus jalkauttaa porrastetusti vuosina 2019-2023, joten ihan heti työryhmän kädenjälki ei pääse nykyisiin instrumentteihin vaikuttamaan. 

Odotellaan mielenkiinnolla mitä supistettavien tukien listalta löytyy sekä jännitetään onnistuuko työryhmä löytämään mitään vaihtoehtoisia keinoja asettamiensa tavoitteiden saavuttamiseen tukien jatkamisen ohella.

 

 

 

Joko sinä olet hyödyntänyt nykyiset tukimuodot? 

Kerro yrityksestäsi, niin me kerromme mitä rahoitusta voit vielä hyödyntää

 

Uudistuksia yritystukiin – työryhmä puntaroi miten tukijärjestelmää selkeytetään