Luovien alojen rahoitus on paranemassa

Luovien alojen rahoitus on liikahtamassa parempaan suuntaan, sillä ministeriöiden asettama työryhmä on tunnistanut alan kehittämiyseen liittyvät esteet ja jättänyt ehdotuksensa näiden ylittämiseen. Ehdotuksella on iso rooli luovan talouden vahvistajana, sillä työryhmä uskoo, että ehdotettujen toimenpiteiden avulla alalle saadaan luotua työpaikkoja jopa 10 000 henkilölle (10% koko työllisyystavoitteesta). 

Rahoituksen näkökulmasta kunnianhimoisen ehdotuksen mielenkiintoisinta antia on idea Creative Business Finland -palveluiden rakentamisesta. Kyseessä on siis monialainen kehittämispalveluiden rypäs, joka tukee luovan alan tekijöitä aina liiketoiminnan aloittamisesta sen kasvattamiseen . Erityisesti IP-oikeuksiin (Intellectual Property) nojaavia yrityksiä halutaan tukea tuotoksiin liittyvässä arvonluonnissa, mihin pyritään kehittämään myös soveltuvia rahoitusinstrumentteja.

Mallina Creative Business Finlandille pyritään käyttämään Tekesillä aikaisemmin pyörinyttä Biotalous-ohjelmaa sekä kansainvälisiltä markkinoilta parhaiksi todettuja käytäntöjä. Kunhan Tekesin muuttuminen Business Finlandiksi valmistuu, niin palveluiden joukosta pitäisi löytyä myös luoville aloille suunnattu ikioma rahoitusinstrumentti.

 

Kiinnostaako julkinen rahoitus?

Luoville aloille on jo nyt tarjolla monia rahoitusinstrumentteja

Luovien alojen rahoitus paranee – Creative Business Finland kehittämispalvelut