Yritystuet luoville aloille - tutustu julkisen rahoituksen karttaan

Kiinnostaako oman yrityksen kehittäminen? Eikö olisi mukavaa jos kehittämistoimien rahoitusriskiä saisi hieman jaettua? Tähän tarpeeseen löytyy iso liuta erilaisia rahoitusinstrumentteja, mutta ehkäpä suurin haaste sopivan löytämisessä on ollut instrumenttien hajautuminen useiden rahoituslaitosten ja -ohjelmien alaisuuteen. Tätä paikkaamaan Creative and Inclusive Finland hankki AGMA:lta luovan alan tarpeisiin soveltuvan rahoituskartan, joka antaa hyvän yleiskuvan siitä mitä tällä hetkellä on tarjolla.

Ohjeet rahoituskartan lukemiseen

Karttaa luettaessa vastataan vasemmassa reunassa oleviin kysymyksiin ja seurataan kartan polkuja ylhäältä alaspäin.

1. Millainen yritysmuotosi on? Valitse tämän perusteella joko "Toiminimi" tai "Osakeyhtiö, osuuskunta tms" -polku

2. Mihin kehityskohteeseen? Valitse mitä yrityksesi on tällä hetkellä panostamassa, eli vaihtoehtorivi "Tuotanto ja Tuotekehitys", "Yritystoiminnan alkuvaihe, innovointi" ja jne.

3. Mihin haluat rahaa käyttää? Vaihtoehtoina lähtökohtaisesti omat palkat ja ostopalvelut tai molemmat.

Kun sopivat vaihtoehdot ovat selvillä, niin seuraava steppi rahoituksen hakemissa on rahoittavan organisaation rahoitusehtojen läpikäyminen, jos ideasi täyttää ehdot, niin ei muuta kuin rahotushakemusta väsäämään.

Yritystuet luoville aloille
AGMA ja Nana Agency tekivät rahoitus kartan, johon on kerätty luoville aloille soveltuva rahoitus. Alkuperäinen kuva löytyy Creative and Inclusive Finland -sivustolta

 

Löysitkö omasi?

Autamme sinua vaihtoehtojen tunnistamisessa ja rahoituksen hakemisessa

Yritystuet luoville aloille – Rahoituskartta selkeyttää kokonaiskuvaa