Business Finlandin myöntämien Innovaatiosetelien hakuaika käynnistyi 21.1.2019. Vaikka setelin rahoitusehtoihin ei tällä erää ole tullut muutoksia, on yritysten hyvä pitää mielessä tämäkin rahoitusinstrumentti liiketoiminnan kehittämiseen.

Mikä on Innovaatioseteli?

innovaatioseteli
Business Finlandin Innovaatiosetelin hakuaika on nyt käynnissä.

Innovaatioseteliä voivat hakea kotimaiset startup- ja pk-yritykset. Setelin arvo on 5 000€ + alv., eli yhteensä 6 200€. Kyseessä on 100-prosenttinen avustus, ja sen avulla voi ostaa ulkopuolisia asiantuntijapalveluita yrityksen innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Yrityksesi maksaa siis vain mahdollisen palvelun hinnan ja innovaatiosetelin erotuksen, mikäli palvelu maksaa enemmän kuin mainitun 6 200€.

Hakevalla yrityksellä tulee olla uusi tuote- tai palveluidea, jolla on potentiaalia myös vientimarkkinoilla. Setelin avulla voit rahoittaa esimerkiksi demoja, prototyyppejä ja pilotointia, jotka tähtäävät idean jatkokehitystarpeiden määrittelyyn. Myös muun muassa IPR-oikeuksiin liittyvät selvitykset ovat hyväksyttyjä kustannuksia.

Innovaatioseteli on luonteeltaan de minimis-tukea, joten ennen hakemista on syytä selvittää yrityksen aiemmin saamat julkiset tuet kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana.

Suunnittele yhteistyö Business Finlandin kanssa pitkällä tähtäimellä

Business Finland, eli entinen Tekes, on merkittävin kotimainen innovaatio- ja kansainvälistymisrahoitusta myöntävä taho. Innovaatioseteli on monesti ensimmäisiä Business Finlandin tukimuotoja, joita yritykset käyttävät. Sen jälkeen ajankohtaiseksi voi tulla esim. Explorer-rahoitus vientimarkkinoiden potentiaalin selvittämiseen, tai laajempi Tempo-projekti, jolla haetaan kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Jatkorahoituksen saaminen riippuu usein aikaisempien projektien lopputuloksesta. Rahoittajan näkökulmasta tätä mitataan muun muassa projekteille asetettujen tavoitteiden täyttymisellä, sekä hankkeiden aikataulujen toteutumisella. Tämän vuoksi kasvavalle yritykselle on suotavaa pyrkiä pitkäjänteiseen yhteistyöhön Business Finlandin kanssa.

Suunnitteletko Business Finland-rahoituksen hakemista?

Kerro meille hieman yrityksestäsi, niin me kerromme mitä rahoitusta voit hyödyntää

Vuoden 2019 Innovaatioseteli nyt jaossa
Tagged on: