Ely rahoituslinjaukset kannattaa sisäistää, ennen kehittämisavustuksen hakemista

Jos olet etsinyt julkisia rahoitusinstrumentteja yritykselle, olet todennäköisesti törmännyt jossain vaiheessa myös ELY:n kehittämisavustukseen. ELY myöntää yrityksille kehittämisavustusta muun muassa kansainvälistymiseen, liiketoimintaosaamisen kehittämiseen ja investointeihin.

Jotta avustusrahojen saaminen ei olisi liian helppoa, on kehittämisavustuksen rahoituslinjaukset ja hakuohjeet nakeltu useiden eri linkkien taakse. Tiedon hajanaisuuden oman haastensa asettaa alueelliset poikkeavuudet. Eri maakunnissa painotetaan eri sektoreita, esimerkiksi Kanta-Hämeen yksi painotuspiste on valmistavan teollisuuden tutkimus- ja kehitystoiminta, kun taas Kymeenlaaksossa  yksi painotuksista keskittyy luonnonvarojen älykkääseen käyttöön ja siihen liittyviin teknologioihin.

Jotta oman hankkeen kelpoisuuden selvittely ei olisi niin suuri urakka, niin tässä olisi lyhyt ohjeistus oman hankkeen arviointiin. (Pieni panostus selvitystyöhön on plussaa erityisesti siinä vaiheessa, kun hanketta ensikertaa esitellään rahoittavalle viranomaiselle).

ELY rahoituslinjaukset ja soveltuvuuden selvittäminen

1. Onko yrityksesi kasvuhaluinen, kansainväliseksi tähtäävä tai alkuvaiheessa oleva uusia kehittyviä toimialoja edustava mikro- tai pk-yritys?

• Jos vastasit kyllä, siirry seuraavaan steppiin valitsemaan oman alueesi 

• Jos taas ei, ota yhteyttä ja kartoitetaan yhdessä sinun tarpeisiisi paremmin sopiva rahoitusvaihtoehto.

2. Rahoituslinjaukset on segmentoitu alueittain  ja sieltä löytyvät maakuntaiset painotukset. 

• Etelä-Suomi (Kanta-Häme, Päijät-Häme, Uusimaa, Etelä-Karjala, Kymenlaakso)

• Länsi-Suomi (Keski-Suomi, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

• Itä-Suomi (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo)

• Pohjois-Suomi (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu)

• Huom. Uudellamaalla kehittämisavustus on tältä erää lopetettu

3. Tutustu rahoituslinjauksen ehtoihin

• Ymmärsitkö kaiken ja totesit, että olet juuri oikealla asialla? Hienoa, nyt sitten vain itse asiaan ja hakemuksen tekoon, eli kohtaan 4.

• Näyttääkö siltä ettei hankkeesi osu täysin yksiin linjausten kanssa? Hankkeiden arvioinnissa käytetään tilannetajua ja harkinnan varaisuutta, eli rajatapaukset voivat päästä läpi, jos niiden vaikutukset on kuvattu uskottavasti. 

• Edelleen epävarma? Soita Jaakolle, hän ohjeistaa ja neuvoo. Jaakko on kertakaikkisen osaava ja rento, lehmän hermoilla varustettu asiantuntija, joten kaikki kysymykset on tervetulleita. 

4. ELY:n kehittämisavustuksen täyttöohjeen löydät täältä. Huomioithan, että kehittämisavustusta tulee hakea ennen hankkeen aloittamista ja kun alustava suunnitelma on sketchailtu kannattaa olla yhteydessä myös ELY-keskuksen yritysrahoitusasiantuntijoihin

 

 

Heräsikö kysymyksiä yritysrahoitukseen liittyen? 

Ota yhteyttä, ohjaamme mielellään eteenpäin tukiviidakossa!

 

 

Kuinka tarkistan sopiiko yritykseni ELY:n rahoitettavaksi? – ELY rahoituslinjaukset