innovaatioseteli
Innovaatioseteli on ollut erittäin suosittu rahoitustuote.

 

Business Finlandin Innovaatioseteli on ollut yksi suosituimmista julkisen rahoituksen instrumenteista viime vuosina. Seteli on ollut jaossa vuodesta 2016 asti pitkäaikaisena kokeiluna, ja se on suunnattu pk-yrityksille.

Nyt innovaatioseteli on jälleen jaossa vuodelle 2020.

Setelin hakemista harkitsevien yritysten on hyvä huomioida rahoitusehtoihin tullut muutos, nimittäin innovaatioseteliin on nyt liitetty 1000 euron (+ALV) omarahoitusosuus.

Innovaatiosetelin ehdot säilyvät muutoin ennallaan:

  • Rahoituksen määrä on yhteensä 6 200 euroa (5 000 euroa + ALV).
  • Kehityksen kohteena olevan tuotteen tai palvelun on oltava uusi tuotteistettava idea – eli toisin sanoen innovaatio, jolla on potentiaalia kansainvälisillä markkinoilla.
  • Setelin avulla yritys voi edelleenkin ostaa innovaatioiden kehittämiseen liittyviä asiantuntijapalveluita (mutta nyt omarahoitusosuus on maksettava palveluntarjoajalle heti projektin päätyttyä).

Business Finlandin mukaan “omarahoitusosuuden tarkoituksena on edistää hakijoiden sitoutumista projekteihin entistäkin enemmän“. Excedean rahoitusasiantuntijat povaavat tämän muutoksen vähentävän setelin suosiota. Monilla startup-yrityksillä oma rahoitustilanne on vaihteleva, ja tonnin sijoittaminen kehitysprojektiin sisältää yleensä merkittävän vaihtoehtoiskustannuksen.

innovaatioseteli
Innovaatioseteliin sisältyy jatkossa omarahoituksen osuus.

Muutoksesta huolimatta innovaatioseteli on monesti yrityksille ensimmäinen julkisen rahoituksen instrumentti, jonka kautta päästään käsiksi euromääriltään suurempiin instrumentteihin.

Excedean asiantuntijat suosittelevatkin, että yritykset tekisivät selkeän suunnitelman julkisen rahoituksen hyödyntämisestä kasvun eri vaiheissa. Erityisesti yhteistyö Business Finlandin kanssa on suotavaa suunnitella pitkällä tähtäimellä.

Onko sinulla uusi idea palvelun tai tuotteen kehittämiseksi?

Laita meille hieman infoa yrityksestäsi, niin kerromme miten voisit hyödyntää innovaatioseteliä

 

Innovaatioseteli jaossa vuodelle 2020 – katso täältä merkittävin muutos!