Mentice sai Eurostars rahoitusta

 

Mentice kiihdyttää kasvuaan Eurostars rahoituksen avulla

Ruotsalainen Mentice innovoi ja kehittää tuotteita, jotka tekevät simulaatiokokemuksesta entistä realistisempia, tehokkaampia ja stimuloivampia. Menticen simulaattoriharjoittelun avulla lääketieteellinen henkilökunta pystyy vähentämään hoitovirheitä ja parantamaan hoitotuloksia merkittävästi. Yhtiö kulkee virtuaalitodellisuuden soveltamisen eturintamassa, ja sen kehittynyt teknologia perustuu yli kymmenen vuoden tutkimukseen.

"Yhteistyö Excedean kanssa on avannut meille uusia mahdollisuuksia. Eurostars-ohjelman resurssit ovat auttaneet meitä nopeuttamaan T&K-toimintaamme ja yhtiön sisäistä kehitystä. Olimme jo aikaisemmin työskennelleet yhdessä Excedean kanssa, minkä johdosta pystyimme aloittamaan yhteistyön nopeasti ja saavuttamaan myös erittäin onnistuneen lopputuloksen."

Henrik Storm, CTO

Eurostars-projektissa Mentice tekee yhteistyötä globaalin simulaattorivalmistajan kanssa kehittääkseen simulaattorin, jota voidaan käyttää koko viranomaisten auttamisen ketjun simuloimiseen - sisältäen potilastietojen luovuttamisen hätäryhmien sisällä. Uusi tuote on ainut laatuaan ja ensimmäinen markkinoilla, minkä ansiosta Mentice pystyy tavoittamaan huomattavasti suuremman asiakaskunnan.

Mentice on aiemmin tehnyt yhteistyötä Excedean kanssa, jolloin yhtiölle myönnettiin 500 000 euron innovaatiotuki paikallisesta Ruotsin rahoitusohjelmasta ”Innovationsprojekt i företag”. Tässä ohjelmassa Mentice kehitti ratkaisun, jonka avulla koulutettiin lääkäreitä aivoinfaktien hoitoon vaadittavan uuden tekniikan suorittamisessa. Yksi avaintekijöistä, joka mahdollisti Menticen menestyksen julkisen rahoituksen hakemisessa oli juurikin yhteistyö Excedean kanssa varhaisesta vaiheesta lähtien.

"Excedean työ näissä kahdessa hankkeessa auttaa entisestään kiihdyttämään Menticen kasvua. Excedean tietämys ja kokemus julkisesta rahoituksesta auttoi meitä voittamaan tuen enimmäismäärän kaksi kertaa - ohjelmissa, joissa kilpailu muiden innovaatioiden kanssa on erittäin kovaa."

Göran Malmberg, konserni- ja toimitusjohtaja

Excedea on johtava rahoitusasiantuntija EU:n innovaatioiden ja kansainvälisen kasvun rahoituksessa. Vuodesta 2007 lähtien Excedea on tuottanut yli 340 voittavaa hakemusta eri rahoituslähteisiin. Tämän johdosta Excedean asiakkaat onnistuvat saavuttamaan liiketoimintansa kehitystavoitteet pienemmällä riskitasolla kuin kilpailijat.

Onko sinun yrityksesi ydin innovaatioissa? Onko sinulla idea, joka voisi luoda uusia markkinoita?

Ota yhteyttä Excedean rahoitusasiantuntijoihin, niin voimme yhdessä kartoittaa mahdolliset rahoituslähteet innovaatiohankkeellesi.